Trivselgolfen

Avslutning Seniorgolfen 2018

Tisdagen den 9 oktober var det avslutning för Seniorgolfen och Trivselgolfen.

Avslutningen började kl 10 med en tävling över 10 hål med enbart 4 klubbor

Vi var 29 stycken som hade anmält sig och kanonstart från 4 hål användes.

Som en extra tävling ingick ”närmast flaggan” på hål 14. Lisa Nilsson vann dampriset och Jan Nyman herrpriset. Sistnämnde vann också hela tävlingen på 21 poäng.

Därefter var det val av ordförande i Seniorkommiten där Loie Karlsson omvaldes 1 år.

Klubbordförande Bengt Eklöv tog därefter tillfället i akt att framföra önskemål om bildandet av frivilliggrupper som i organiserad form kunde hjälpa till med olika uppgifter i klubben.

Efter prisutdelningen i Seniorgolfen och Trivselgolfen intogs en gemensam mycket välsmakande måltid i restaurangen.

Vinnare i Seniorgolfen blev Anniki Heinonen på snittresultatet 69,8 slag på 10 tävlingar.

Flitigaste trivselgolfare blev Bengt och Britt Olsson, båda med 21 starter.

De övriga pristagarna kan ses på hemsidan under – Klubben WGK – Seniorkommitén – Seniorgolfen resp Trivselgolfen.

Meddelades också att seniorerna fortsätter att spela men nu på tisdagar och torsdagar med start kl 10 och under benämningen Vintergolf.

Trivselgolfavslutning  årgång 2018.

Trivselgolf startade vecka 16. Det var 3:e veckan efter påsk pga den sena våren och samma vecka som sommargreenerna öppnades.I år har vi bara haft 145 starter på 22 onsdagar nästan samma som förra året, men sämre än 2016 då vi hade nästan dubbelt så många men på 25 onsdagar.

Antalet deltagare har alltså minskat de senaste 2 åren men glädjande nog märkte vi ett trendbrott

I slutet på säsongen då 4,5 nya spelare kom med (glädjande nog mest damer)

Priset som flitigaste Trivselgolfare delades mellan Britt och Bengt Olsson med 21 starter (bara missat en gång).Arne Hagelvik belade tredjeplatsen med 19 starter.

4.e platsen delades mellan Carl-Erik Granqvist och Mijo Kopljar med 12 starter.

På 6:e plats kom Lisa Nilsson (en av årets nya damer) med 7 starter.

7 starter hade också Pierre och Stanley men som årets nya dam tyckte vi att Lisa skulle ha priset.