Bäst boll 9-hål

Seriegolf på Wittsjö golfbana 2018

För 2-manna lag över 9 hål

Då var det klart med seriegolfen för medlemmar inom Wittsjö golfklubb 2017.

Hur går det till;

Spelformen är bästboll/poängbogey. 9-hål. Vi spelar hål 1-9.

Kontrollera spelschemat. ”Hemmalaget” tar i första hand kontakt med det lag som man skall spela mot. Det är spelarnas gemensamma ansvar att spelomgången äger rum. Ni får spela matcherna när ni vill, bara omgång 1 är klar den 20 maj, omgång 2 den 17/6, omgång 3 den 6/7, final spel lördagen den 26/8.

Om två eller fler lag hamnar på samma poäng efter tre omgångar avgörs tabellställningen efter följande kriterier;

1. Inbördes möte
  2. Högsta uppnådda poäng efter tre omgångar
  3. ”Målskillnad” efter tre omgångar dvs matchresultatet räknas samman

Handicap; tag ditt dagsfärska hcp och bestäm ditt spelhcp enligt slopetabell. Du har rätt till 90 % av ditt spelhcp, avrundat till närmaste heltal.

Ex ditt spelhcp är 25,0, detta innebär 25 x 0,9 = 22,5 avrundat till närmaste heltal blir detta 23 slag över 18 hål, eftersom vi spelar 9 hål så har man i detta exempel 12 slag på hål 1-9.

Det ska tydligt framgå på scorekortet vems poäng som skall räknas på respektive hål. När poängen har summerats får vinnande lag 3 p, vid oavgjort får lagen en poäng vardera.

Skriv under scorekorten och markera tydligt att det gäller ”Bästgolf” och lämna in dem i brevinkastet till kansliet. Efter avslutad runda vänligen skicka resultatet via mail till Mona på kansliet. (info@wittsjogk.se) Efter varje omgång får ni alla resultat och aktuell tabell på hemsidan under medlemssidor.

Vid frågor kontakta Bengt Gunnarsson, 0708137181 bengtgunnarsson@outlook.com eller Bengt Eklöv 0703716882 bengt.eklov@tele2.se