Seniorkommittén

Avslutning Seniorgolfen och Trivselgolfen 2020

Torsdagen den 10 oktober var det avslutning för Seniorgolfen och Trivselgolfen. Avslutningen började kl 10 med en tävling över 10 hål med enbart 4 klubbor

Vi var 28 stycken som hade anmält sig och kanonstart från 3 hål användes. Som en extra tävling ingick ”närmast flaggan” på hål 14. Jan Gustafsson kom närmast flaggan bland herrarna och Anniki Heinonen bland damerna  och de erhöll varsitt 3-pack bättre bollar som pris. Per-Ove Swenson fick  2:a priset. Sistnämnde vann också hela tävlingen på 24 poäng.

Därefter förättades det prisutdelning i Seniorgolfen Torsdagar och Trivselgolfen. Vinnare i Seniorgolfen blev Per-Ove Swenson på snittresultatet 69,5 slag på 10 tävlingar.

Flitigaste trivselgolfare blev Birgit Svensson med 25 starter. De övriga pristagarna kan ses på hemsidan under – Om klubben – Seniorkommitén – Seniorgolfen resp Trivselgolfen.

Därefter var det val av ordförande i Seniorkommiten där Loie Karlsson omvaldes 1 år. Ordföranden framförde sedan ett förslag om att fortsätta med utflykterna även nästa år vilket godtogs.

Detta tillsammans med att förutom den vanliga slaggolfen någon gång även spela någon annan trevlig spelform (ex scramble, greensome) för att öka den sociala gemenskapen.

Efter prisutdelningen i Seniorgolfen och Trivselgolfen intogs en gemensam mycket välsmakande måltid i restaurangen.

Meddelades också att seniorerna fortsätter att spela men nu på tisdagar och torsdagar med start kl 10 och under benämningen Vintergolf.

Seniorkommittén

Verksamhetsplan 2021.

Seniorkommitténs målsättning är att kunna erbjuda golfspel under trivsamma former för klubbens seniorer. Under 2021 kommer verksamheten bedrivas på liknande sätt som under det gångna året. Det blir utflykter till andra banor, vilka vi besöker avgöres senare i år. Strävan är att utflykterna huvudsakligen kommer att förläggas till de banor som ingår i 4-lingen som vi då spelar en eller flera gånger. Första utflykten i april och sedan varannan eller var tredje vecka med uppehåll under juli månad.

På onsdagar spelar vi ”trivselgolf” över 9 hål. Vi startar på hål 1 under lågsäsongen och på hål 10 under högsäsongen. Verksamheten startar i början april.

På torsdagar spelar vi ”seniorgolf” över 18 hål. Alternativ dag i första hand tisdag – gäller de dagar seriegolf eller annan tävling är inbokad på torsdagen. Verksamheten startar i början april.

Seniorkommittén ansvarar även för ”vintergolfen” som spelas på vintergreener eller ordinarie greener beroende på banans kondition. Vi spelar tisdagar och torsdagar när vädret tillåter.

Under kommande år kommer vi att förutom poängbogey och slaggolf även spela andra trevliga spelformer som ex scramble, greensome.

Seniorkommittén ser också till att ”seniorsektionens blogg” under medlemssidor på hemsidan uppdateras med aktuell information

Loie Karlsson

Ordf. seniorkommittén