Ordföranden berättar

Ordföranden berättar

Coronatider och dess konsekvenser för Wittsjö golfklubb

Inom ledningen för Wittsjö golfklubb försöker vi möta framfarten av Corona viruset. Hela vårt samhälle påverkas på alla sätt med stora konsekvenser. Alla människor blir berörda på olika sätt av de restriktioner som myndigheterna har bestämt. Vår sjukvård är hårt ansatt och gör ett fantastiskt arbete. Företag tvingas till kraftiga neddragningar i sin verksamhet.

I denna stund som råder i samhället är det för närvarande möjligt att utöva golfspel om man följer de restriktioner som gäller och som vi genom klubbchefen har informerat om i utskick per mail till alla medlemmar den 26 mars. Vi förutsätter att alla följer de ordningsföreskrifter som råder, som du även hittar på golf.se. Hjälp varandra ute på banan med att följa restriktionerna.

Ledningen för Wittsjö golfklubb har diskuterat de konsekvenser som Corona viruset kan betyda för golfklubben. Vi har försökt överväga ett antal scenario för klubben för att på bästa sätt parera vad som väntar. År 2020 blir inget vanligt år för någon del av samhället. Golfen kommer att påverkas och det är svårt att förutse hur stora de ekonomiska konsekvenserna blir för vår golfklubb.

Eftersom golfbanan är öppen och tillgänglig för medlemmar och gäster behöver vi ha service och banan kräver skötsel. Så långt det är möjligt har vi försökt påverka de anställningar som är påverkbara. Detta innebär att det råder en osäkerhet när restaurangen öppnar. Öppettider och service i kansliet/receptionen, inklusive golfshopen, kommer att påverkas.

Den erbjudna träningsverksamheten och den planerade tävlingsverksamheten kan för närvarande genomföras med stöd av de restriktioner alternativt lokala ordningsföreskrifter som gäller. Vi återkommer om förutsättningarna förändras.

Huruvida vi kan genomföra det uppskjutna vårmötet som planeras till söndagen den 26 april får vi överväga inte minst när det nu inte är tillåtet med sammankomster över 50 personer.

Vi kommer att följa utvecklingen och hålla er informerade. När det är tid för sammanfattning av de ekonomiska följderna får vi återkomma till hur vi gemensamt kan hantera den situation som uppstått.

Ta vara på dig och följ myndigheternas bestämmelser och råd.

Bengt Eklöf