Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet

Innehåll:

Hej medlem i Wittsjö GK. Tanken är att i fortsättningen presentera ett nyhetsbrev, via mejl med jämna mellanrum. Lite lägre frekvens på vintern men tätare sedan när värmen kommer.
Här några rubriker:

• Nya klubbchefen har ordet
  • Golf ÄR friskvård, vad betyder det?
  • Stugorna.
  • Vårmötet.

Klubbchefen har ordet.
Hej, jag heter Micke Rydell och är sedan 1 februari i gång med arbetet att vara klubbchef här på Wittsjö Gk. Ja egentligen startar jag den 1:a april, men redan nu går jag in på halvtid för att lära mig så mycket som möjligt om klubben, bygden och människorna här.

Vem är då jag och på vilket sätt kan jag hjälpa styrelsen att stärka klubben? Till att börja med är golfen min passion, en passion som jag fick möjligheten att börja arbeta med runt 2004. Min introduktion var som projektledare för tävlingen Scandinavian Masters. Därefter har jag arbetat med golfklubbar bland annat för Ågesta, Bro Bålsta och Bro Hof.

Jag lever efter en grupp teser som jag menar är grunden för all utveckling. Ödmjukhet, Lyhördhet, Kommunikation. Jag har lärt mig att den absolut största delen av mänskligheten kan mer än mig. Av den anledningen vet jag att det är bättre att lyssna än att prata.  Jag tror på öppna dörrar, med så få hemligheter som möjligt.

Om ni, när vi träffas tycker att jag pratar konstigt, beror det till största delen att jag kommer från Göteborg, men har bott på många märkliga platser i världen.

Golf är friskvård.
Sedan en knapp månad står det klart att även golf ÄNTLIGEN är att klassas som friskvård. Skattemyndigheten har gått ut och förklarat att golfspel är föremål för skattebefriade förmåner, liksom tidigare gym, tennis, badminton och annan motionsidrott. . Vad betyder då för medlemmar i Svenska golfklubbar, i korta drag?
Du som anställd på ett företag kan om företaget har den policyn, få hela eller delar av din spelavgift, ersatt av företaget, som du kanske tidigare fick med ditt gymkort. Några korta punkter:

• Maxbeloppet är 5000 kr / år.
  • Du kan inte få ersättning för medlemsavgifter.
  • Företaget du arbetar på sätter beloppsgränserna.
  • Wittsjö gk kommer att sätta samman paket redan 2018, som faller inom skatteavdraget.
  • från 2019 delar vi upp årsavgiften till klubben i två delar, spelavgift och i medlemsavgift.

Vi kommer att återkomma till detta och snart presentera paket för er medlemmar att nyttja. Bland annat ett paket som innehåller det populära 4-lingkortet.

Nybyggda stugorna.
Nu börjar stugorna ta form och vi är nu i inredningstagen. Ledighetskommittén arbetar nu idogt med att färdigställa stugorna inför säsongsstarten. Vi kommer inom kort att presentera en folder på hemsidan där ni kan läsa mer om dessa. Men ta nu chansen att redan nu berätta för släkt och vänner att möjligheten finnes. Det behöver inte betyda att de är golfare men det kanske bara är skönt att ha någonstans att göra av tjocka släkten när de kommer på besök.
Pris är 999 kr per person/natt och då ingår en greenfee, frukost och en lunch i priset. All bokning via kansliet mejl eller telefon, se nedan.

Vårmötet.
Vill redan nu förbereda er på vårmötet för 2018 som vi sedvanligt håller i klubbhuset. Datum är 18 mars.

Väl mött
Micke Rydell Klubbchef
Mejla mig gärna om du har något på hjärtat. micke.rydell@wittsjogk.se