Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet

Efter styrelsemötet i går den 12:e maj kommer här lite nyheter och andra budskap kring var vi är och var vi är på väg dessa något knepiga tider. Här kommer lite besked från klubben:

Nuläge
Vi följer fortsatt riksidrottsförbundet och därmed Sveriges hållning i Coronapandemins begränsningar. Vi avhåller oss från större samlingar, vi håller avstånd, vi spelar fortsatt golf i den utsträckning vi får. Vi slår ett slag för de appar som finns som hjälper att hålla koll på resultatet utan att behöva byta scorekort mm.

I nuläget finns inga nya besked att ge när det gäller möjligheter att tävla från Juli och framåt. Vi hoppas att vi till nästa styrelsemöte i juni har fått besked om hur landet ställer sig till tävlingsverksamheten. Främst gäller det Wittsjö Golfvecka som vi med näbbar och klot skall kämpa för att kunna genomföra.
Tävlingskommittén har en beredskap på hur vi skulle kunna genomföra den även med restriktioner. Det handlar troligen om att genomföra tävlingarna utan kanonstart.

Kampanj i restaurangen!!
Vår restaurang o kiosk är öppen. För att ni våra medlemmar skall lockas att ta steget in i restaurangen genomför vi en kampanj från idag till den sista juni. Kom in och köp ett restauranghäfte med 10 st måltidskuponger, som gäller ALLA dagar i veckan fram till den sista juni, därefter är häftet förverkat. Priset är ….hör upp nu… 750 kr per häfte.

Reception & Shop
Vi fortsätter april ut med att ha öppen 09:00-15:00 dagligen. Vi tänker oss att ha öppet lite längre på eftermiddagarna vissa vardagar, för att möte behovet av dig som kommer in efter jobbet. Det är viktigt att undvika trängsel i shopen och det räcker med att en i bollen går in och anmäler ankomst.

Vårmötet genomförs enligt planen den 24:e maj.
Vi skall genomföra mötet och vi väljer att byta lokal för att kunna genomföra dett på ett säkert sätt. Vi kommer att avhålla årets försenade vårmöte i Vittsjö Medborgarhusteater söndagen den 24:e kl 14:00 O B S  Medborgarhuset i vittsjö OBS.
Anledningen är som ni förstår att vi troligen kan sitta glest i en större lokal och därmed kunna följa alla riktlinjer för mötet. Vi kommer att begränsa antalet deltagare till 50.

Vi vill gärna bli fler medlemmar
Vi har haft några annonser ute i lokala publikationer. Exempel kan ni se på hemsidan: vi ser gärna att ni hjälper medlemskommittén som är ute och delar ut särtryck på annonsen i Osby, Bjärnum, Markaryd mm. Det finns några exempel kvar i receptionen för den som vi ta med sig och dela ut till grannar o bekanta.

Arbetet och annonseringen verkar ha burit frukt vi är i skrivande stund ca 40 nya medlemmar sedan februari i år. Alla har inte betalt sin årsavgift ännu så för närvarande råder det en viss osäkerhet exakt hur många vi är i klubben.

Vägar in i golfen!
För er som precis gått utbildningen hos Andreas och fått med er de praktiska detaljerna av golfen, eller ni som har kamrater som ännu inte börjat presenterar idag SGF ny i golfen. Detta är ett digitalt instrument att få med sig de teoretiska detaljerna i och omkring golfen.

Alla är naturligtvis välkomna att titta in och se hur det ser ut detta är det senaste i som förbundet nu lanserat. https://golf.se/for-klubben/idrottsutveckling/vagar-in-i-golfen/

Hur kommer det att gå ekonomiskt?
All personal och klubbens ledning arbetar oavbrutet med att ta varje verktyg i lådan för att hålla alla kostnader nere. Vi är svårt medvetna om att inledningen på säsongen har inneburit kraftiga minskningar av intäkter både vad gäller restaurang, greenfee och boendebokningar.

Vi har för att spara minskat personal och vi har tagit in behövlig säsongs personal betydligt senare än vad som är normalt. Vi har genomfört alla tillbuds stående ekonomiska lättnader vi kan söka genom stat, kommun, riksidrottsförbund mm. Vi tror oss ha vänt på samtliga stenar bara för att klubben skall minimera förlusten.

Vi är dock säkra på att vi liksom de flesta andra klubbar kommer att visa röda siffror och vi kommer under säsongen att ta fram handlingspaket för detta. Vi håller er alla informerade löpande.